Átlátszó napelem panel

0
2462
átlátszó napelem

Átlátszó napelem panel – Itt a legújabb trend a napelemek piacán.

A napenergia valójában egy kiválló energia forrás. Mindig rendelkezésre áll, ‘ingyen’ van, kifogyhatatlan és nagy hatásfokú. a munkára fogása az ismert módon, napelemek segítségével történik. a napelemek a fény energiáját alakítják elektromos árammá.

A számos előny mellett a hátrányuk a nepelemes rendszereknek a terjedelmesség. A napelemem panelek nagy helyet foglalnak el a házak tetején, sok esetbe a kellő kapacitás nem is biztosítható, mert nincs elég tetőfelület a panelek felszereléséhez.

átlátszó napelem

Új fejlesztések, napelem téren

A helytekarékosság, maximális felületkihszanálás érdekében kutatók kifejlesztették az átlátszó napelem panelt. Az épületek üvegfelületeit lehtne lecserélni ezekkel az új energia termelő panelekkel. Az eszköz átlátszó, a nap sugárzó hatását használja ki.

Nem csak az épületek villamosenergia ellátása biztosítható az átlátszó napelem cellával. Minden olyan eszköz, mely belső akkumulátort használ felszerelhető ezzel a forradalmian új találmánnyal. Például a mobil telefonok képernyője lehet fedve átlátszó cellával, így az akkumulátor töltése egész nap megoldott. Az autóiparban solár tetők alkalmazása esetén is lehetséges megoldás az átlátszó naplelemek beépítése.

átlátszó-solar-panel

Hatalmas lehetőségek

Óriási potenciál van az átlátszó solar panelek felhasználhatóságában. Amereikában és Európában, de a világ egyéb helyein sok-sok millió négyzetméter üvegfelülettel borított irodaépület, lakóház található. Ha csak néhány százalékuknál lehetőség lenne átlátszó solár cellákkal bevonni a felületet, hatalmas mértékben csökkenthető lenne az energia függőség és a szémdioxid kibocsájtás és a fosszili fűtőanyagok felhasználása is drámaian csökkenthető lenne, mellye óriási lépést tehetnénk bolygónk és utódaink jövőjéért.

Forrás: https://cleanmalaysia.com/2017/11/02/come-transparent-solar-panels/

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét