Vissza nem térítendő támogatás napelemre

0
925
otthonfelújítási program napelemre

Vissza nem térítendő támogatás napelemre

Jelenleg rendelkezésre álló támogatás

A ma hozzáférhető pályázati lehetőség családi házak energia hatékonyság növelése keretén belül lehetőséget biztosít napelemes rendszer telepítésre. Ehhez nem túl sok feltételnek kell megfelelni. 10% önerő szükséges, előzetes hitel képességi vizsgálat után beadható a pályázat, mely Európai Uniós forrásból a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül folyósítható. A hitel teljesen költségmentes, 0% THM-mel hozzáférhető. Gyakorlatilag ingyen adnak pénzt az energia hatékonyság fejlesztésére. Napelem rendszerek telepítésekor ez különösen jó konstrukció, hiszen a napelem által megtermelt villamosenergia forintban kifejezve hónapról hónapra fedezi a a hitel törlesztő részleteit, kitermeli a saját árát. Rendszer mérettől függően 7-9 év alatt, 25 évben gondolkodunk napelemes rendszerek esetén, így a fennmaradó 14-16 év a bónusz.

vissza nem téritendő támogatás napelemre

Előre látható bejelentett vissza nem térítendő támogatás 

A Magyar kormány részéről Palkovics László innovációs miniszter bejelentette, hogy Európai Uniós pályázaton keresztül 30 – 40%-os vissza nem térítendő támogatás napelemre, napelemes rendszerek telepítésére. Vélhetően a jelenleg is futó GINOP-8.4.1/A-17  MFB 0%-os hitelprogrammal lesz kombinálva (remélhetőleg!), így a saját erőt oda fogják adni kamat és költségmentes hitelre, így legyen! Sajnos a részletekről és a bevezetés időpontjáról még semmit nem tudni. Remélhetőleg ez a pályázati lehetőség valóban megszületik, óriási robbanást okozna a lakossági megújuló energia források használatában.

Tájékoztatjuk Ön a fejleményekről, nem maradjon le semmiről! Adja meg elérhetőségét, ahogy a pályázat hozzáférhetővé válik értesítést küldünk Önnek!

    Forrás

    HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

    Kérjük, írja be véleményét!
    írja be ide nevét