Napelem ajánlat – Érdemes nagyobb napelemes rendszerben gondolkodni?

0
902
napelem vagy villanyszámla

A jelenlegi trend a napelemes piacon

Ha Ön napelemes rendszer telepítésben gondolkodik, hogy kiválthassa a jelenlegi energia fogyasztását – ez a leggyakoribb igény – megkeres több céget, bekér számos napelemes ajánlatot. Természetesen Ön tisztában van a háztartása ellátásához szükséges elektromos áram igénnyel, így specifikusan a jelenlegi fogyasztáshoz igazodó méretű napelem rendszert megcélozva adja le igényét a cégeknek.

Napelem ajánlat

A legtöbb cég tudomásul veszi az Ön igényét és (sokszor látatlanban) küld Önnek egy ajánlatot a kért rendszer méretre. Vannak végek, melyek mélyebbre tekintenek, felveszik Önnel a kapcsolatot és beszélgetést kezdeményeznek annak érdekében, hogy Önt a legjobb irányba tereljék a napelem ajánlatok sűrű erdejében. Mire is gondolok itt? Az ügyfelek legtöbbször nem gondolnak bele a napelem használatának határtalan lehetőségeibe.

Számolja ki jelenlegi napelemes rendszer igényét – napelem kalkulátor

Ne csak a mára gondoljon

Evés közben jön meg az étvágy, mondják. Ez nagyon is igaz. Gondoljon bele, felszerelnek Önnek egy 4 kW-os napelem rendszert, ami a jelenlegi fogyasztását fedezi. Zöld energiája van, környezetbarát módon állít elő villamosenergiát. A fűtése viszont még mindig szolgáltató függő, gázt használ. Nem lehetne ezt is kiváltani? Természetesen ki lehet, de a jelenleg rendszer teljesítménye nem megfelelő a szükséges energia előállításához, ha korábban a napelem ajánlat kérése során előrelátóbb lett volna, vagy hagyta volna meggyőzni magát egy nagyobb rendszer beszerzésében most független lehetne a gázszolgáltatástól is. Természetesen ilyen esetekben is van megoldás, de ez egy másik cikk témája.

napelem kapcsolatfelvétel

Ha előre gondolkodunk

Ez az egyenes út. A napelemes rendszer megvásárlása előtt fektessük le a közép és hosszútávú célt, mit akarunk kihozni a szolár rendszerből. Ha valóban csak a jelenlegi fogyasztás lefedése a cél akkor megvagyunk, kérjük, kapjuk a napelemes ajánlatot, döntünk, felszereltetjük és 25 évig elfelejtjük a villanyszámlát. Ha előregondolkodunk, megtervezhetjük egy elektromos kazán, hőszivattyú, vagy infrapanellel történő fűtési rendszer kialakítását. A legtöbb családi ház teteje alkalmas 8-12 kWatt napelemes rendszer fogadására. Érdemes kihasználni a tető adta lehetőséget, már közép távon megtérül a befektetésünk. Különösen, ha a ma elérhető MFB 0% hite konstrukcióban gondolkodunk (a részletekért keressen!).

napelemajánlat

Tervezem a nagyobb rendszert, de később…

Ebben az esetben sincs gond. Van lehetőség a napelemes rendszer bővítésére. Ha van egy tervünk a jövőre, tudjuk mit szeretnénk, rendelkezésre áll a későbbiekben szükséges rendszer méret, van lehetőségünk egy kisebb, de bővíthető rendszer telepítésére. Példa jelenleg Ön 5 kW energiával beéri, de felszerelne egy elektromos kazánt, vagy hőszivattyút, vagy elektromos paneleket a szobákban, melyek elektromos áram igénye 10 kWatt nagyságú rendszer meglétét kívánja. Felszerelünk Önnek egy 10 kW teljesítményű invertert 5 kWatt teljesítményű napelem rendszerrel. Később a fűtés fejlesztésekor további 5 kW teljesítményű napelem panelek kerülnek a tetőre.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét