Napelem szaldó elszámolás

0
2045
napelem szaldó elszámolás

Napelem szaldó elszámolás

Mit jelent a szaldós (saldo) elszámolás ha napelemes kis erőművet  (HKME) szeretnénk telepíteni a családi házunkra?

ad vesz villanyóra

A képlet egyszerű

Tegyük fel, hogy van egy 5 kW-os napelemes rendszerünk déli tájolással a tetőnkre telepítve. Ez jó esetbe 5500 kW villamos energiát tud előállítani egy évben (közelítő, tájékoztató érték, sok egyéb paraméter befolyásolhatja a tényleges termelési adatokat!) Az áram szolgáltató cégtől 1000 kW elektromos áramot vásároltunk, a napelemes rendszerünk visszatáplált 1500 kW energiát az elszámolási időszakban, mely a szaldós elszámolásnál 1 év. Így a visszatáplált 1500 kW-ból kivonjuk az 1000 kW vásárolt energiát, az eredmény -500 kW energia a mi javunkra, ezt adtuk a szolgáltatónak, többletben vagyunk.

Napelem rendszerben gondolkodik? Addig lépjen, míg szaldó elszámolást választhat! Kérjen ajánlatot napelem rendszerre!

Hogyan történik az elszámolás

Mivel 500 kW többlet energiával zártuk az elszámolási időszakot a szolgáltató tartozik felénk. Itt el lehet dönteni, hogy kérjük a többlet áram kifizetését, ami jelenleg 12 Forint kilowattonként, vagyis jelenlegi árfolyamon 6000 Ft (adóköteles!), vagy tovább visszük a következő évre, ahol le tudjuk fogyasztani. A lefogyasztás 2 elszámolási időszakig halmozható, vagyis két évig gyűjthető a többlet energia, a második elszámolási időszak végére vagy le kell fogyasztani a többletet, vagy ki kell fizettetni a szoláltatóval.

A napelem szaldó elszámolás -sal járhat csak jól! Döntsön most, kérje ajánlatunkat!

A szaldó elszámolás előnye

hogy a napelem által megtermelt (visszatáplált) és szolgáltatótól megvásárolt elektromos áram különbségét kell megfizetni napi áron, vagy a túltermelést el lehet számoltatni, i lehet fizettetni kötelező átvételi áron. Ez egy nagyon kényelmes és korrekt elszámolás, ellentétben a a 2024.01.01-től érvényes bruttó elszámolási eljárástól.

Ismerje meg a bruttó elszámolás lényegét! Kattintson ide!

Ne késlekedjen mert lemarad, de tényleg! Váltson napelemre míg nem késő!

Szaldó elszámolás az EON oldalán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét